Selecteer een pagina

Wil jij mijn favo widget winnen?

Een widget? Wat is dat zul je je misschien afvragen? Er zijn diverse definities, maar ik heb een eigen definitie: ‘een online gadget’. Het is niet alleen een tooltje voor de heb, maar het is ook nog een toegevoegde waarde voor je site.  Ik heb het nu over een webwidget, want er zijn ook widgets voor je desktop.

Nu je mijn blog leest, zie je ook een aantal widgets aan de rechterkant. Je ziet twee social media widgets: pinterest en twitter. Daaronder is een boekenplank zichtbaar. Al deze widgets zeggen iets over mij. Het geeft aan wat ik mooi vind en wat mij bezighoud. Ze zijn niet interactief, want je kunt nergens op reageren. Je kunt ze wel interactief maken, maar dat is de keuze van de widget. Er zijn bijvoorbeeld diverse soorten twitterfeeds waarbij de bezoeker op je site kan reageren op een tweet, mits deze een twitteraccount heeft.

Must have Widget

Welke widget moet je nu ‘hebben’ vraag je je waarschijnlijk af. Het is afhankelijk wat voor bedrijf je hebt en wat je wilt laten zien. In mijn geval is het bijvoorbeeld niet relevant om een kalender te hebben waar je events op zet, want ik geef (nog) geen workshops of lezingen. Doe je dit wel, dan zal ik zeker de widget gebruiken. Heb je een nieuwsbrief, dan is er een widget waarbij een geïnteresseerde zich kan aanmelden. Dit is een vorm van interactie. Daarnaast heb je alle social media widgets: een twitterfeed, een pinterestbord en een facebookbord. Laat volgers zien wat je beweegt.

Mijn top 4 webwidgets:

  1. Boekenplank [betaald]
  2. Twitterfeed
  3. Pinterestbord
  4. Aanmelden nieuwsbrief

Winnen

Wil je ook graag de mooie boekenplank op je site? Ik geef er 1 gratis weg ( wel zonder boeken, want die zijn natuurlijk heel persoonlijk 🙂 ) Mail mij en wie weet ben jij de gelukkige. Ook geef ik je graag advies over gave widgets.